Parcours MTB Moerzeke Hamme Moese VTT

Een parcours waar we trots op zijn!

De essentie en hét speerpunt van onze organisatie is ons prachtig parcours.  Elk jaar besteden we heel veel tijd en aandacht om een mooie en afwisselend parcours samen te stellen.

Het dorp van onze startplaats Moerzeke (Kastel) is gelegen in een prachtige groene omgeving, in een U-bocht van de Schelde.

Op enkele kilometers is er de monding van de Durme en de Schelde.

MTB rijden tussen Schelde en Durme

In deze prachtige omgeving van Schelde en Durme, getooid in prachtige herfstkleuren, stippelen wij een parcours uit met voor ieder wat wils.

We hebben wijdse dijken en velden, snelle single tracks, verborgen grindpaden, kilometers door bos, hier en daar een leuke technisch stukje, een Strava segmentje voor wie competitief is ingesteld, maar vooral een leuke afwisseling voor jong én oud, voor ervaren fietsers maar ook beginners.

Er zijn 3 afstanden te fietsen: 16, 32 of 48 kilometer.

Fietsen langs de Durme Moese VTT Hamme Moerzeke Kastel

Steeds berijdbaar, ook bij regenweer!

We hebben uiteraard ideaal fietsweer besteld, met een winterzonnetje erbij.  Maar mocht dit toch niet het geval zijn: alle afstanden en parcours zijn steeds berijdbaar.  Dus geen overdreven modder en jezelf vastrijden.

Zowel de dag voordien als de ochtend zelf rijden wij het hele parcours af om te controleren op de ligging en bepijling.  In geval van regenweer voorzien wij – waar nodig – een kleine omweg.

Behalve een prachtig parcours hebben wij nog vele andere troeven…